1. Перейти до змісту
  2. Перейти до головного меню
  3. Перейти до інших проєктів DW

Фіцо: Україна робить менше для мирного процесу, ніж Росія

Віталій Дубенський17 вересня 2016 р.

За словами прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, Україна виконує мінські домовленості навіть менше, ніж Росія. За його словами, "неправда, що Україна є хорошим хлопцем, а Росія поганим".

https://p.dw.com/p/1K4FD
Роберта Фіцо
Роберта ФіцоФото: Reuters/L. Foeger

Україна робить менше, ніж Росія, щоб виконати свої зобов'язання щодо мінських мирних домовленостей. Про це в суботу, 17 вересня, заявив прем'єр-міністр Словаччини, яка зараз головує в Євросоюзі, Роберт Фіцо.

"Говорячи про реалізацію мінських домовленостей, важливо чітко зауважити, що обидві сторони порушують їх. Насправді, якби ми провели інвентаризацію того, як Україна виконує їх, треба було би сказати, що Україна виконує їх навіть менше, ніж Росія", - цитує слова Фіцо агенція Reuters. За словами словацького прем'єра, "неправда, що Україна є хорошим хлопцем, а Росія поганим".

Фіцо вважає, що санкції не вплинули на Росію. "Санкції завдають шкоди Росії та ЄС і допомагають Сполученим Штатам. Я проти них, але водночас я не буду порушувати єдність ЄС через це", - сказав він.

Нагадаємо, що 15 вересня Рада Європейського Союзу подовжила на 6 місяців дію обмежувальних заходів щодо дій спрямованих проти територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Санкції включають заморожування активів та заборону на в’їзд до ЄС 146 осіб та 37 організацій. Заходи були введені в березні 2014 року, останній раз вони подовжувалися в березні 2016 року.

Водночас діють економічні санкції ЄС, що спрямовані на конкретні сектори російської економіки (до 31 січня 2017 року), а також обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя (до 23 червня 2017 року).

ЄС продовжив санкції проти Росії (07.09.2016)

Пропустити розділ Більше за темою

Більше за темою