АКТУАЛЬНО

Офіційна заява щодо затримання військового капелана правоохоронними органами України

Вівторок, 02 серпня 2016, 14:04
Сьогодні у ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що у Донецькій області на блокпосту в с. Мангуш затримано священнослужителя, який намагався вивести із зони АТО два гранатомети і шість гранат.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Цією заявою офіційно хочу повідомити, що цим затриманим капеланом є священик Іван Гопко, який був скерований Департаментом Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України у військову частину Оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь».

Протоієрей Іван Гопко - військовий капелан, який уже два роки здійснює душпастирську опіку військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, що виконують свій обов’язок захисту країни в зоні проведення АТО. Священнослужитель здійснював душпастирську опіку на передових позиціях, часто був під обстрілами, завжди залишаючись вірним і відданим ввіреній йому пастві – захисникам України.

Ми рішуче засуджуємо такі дії священика, які порушують євангельське вчення і соціальну доктрину Церкви, що забороняють священнослужителеві брати у руки зброю. Він також порушив Статут і Кодекс честі капелана.

Ми виступаємо за проведення чесного і незаангажованого розслідування. У разі доведення провини священик має понести справедливе покарання. Він також буде покараний відповідно до церковних законів. Крім того, у майбутньому йому буде заборонено здійснювати капеланське служіння.

Єпископ Михайло (Колтун),
керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next