ye-logo.v1.2

"День ВДВ": І жаба в зубах, і пістолет в руках

Суспільство 5552
Купання у фонтанах ніхто не відміняв
Купання у фонтанах ніхто не відміняв

Розриванням зубами живих жаб, а також показовим трощенням пляшок об голови, десантники Хмельниччини відсвяткували 83-тю річницю від дня створення Повітрянодесантних військ та Дня Високомобільних військ України.

В п`ятницю, 2 серпня, близько десятої ранку розпочалось свято мужності і сили на плацу 8 окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ Збройних сил України. Урочисті слова привітання від старших по званню та нагородження кращих солдатів полку змінили показові виступи. Саме вони стали чи не основною родзинкою дійства для всіх присутніх.

Солдати мали змогу згадати те, після чого вже пройшли роки – своєрідна ностальгія, їхні рідні та друзі, які прийшли розділити з ними це свято – відчути себе часточкою процесу, якщо не безпосередньо, то хоча б візуально та аудіально. Було видовищно. Тут і постановка захоплення ворога десантника, і трощення дощок та пляшок об голову, також рукопашний бій та демонстрація сили чоловіка та військової підготовку всіх проявах десантури.


Біло-сині тільняшки додавали урочистості атмосфері. Дуже цікаво виглядало, коли дорослий десантник вів із собою за руку, чи то сина, чи то онука, також у голубому береті й традиційній майці в смужку.

 
- Для чого десантники трощать пляшки об голову? - запитую Миколу, який відслужив у ВДВ два роки тому.
- Ну як, бо це круто! Б’ємо тільки пивні, найлегше розбивається з-під «чернігівського».
- Не боляче?
- Ні, головне – правильно налаштуватись, справа навіть не в алкоголі.
Святкували як могли. Все залежало від фантазії та можливостей, проте традиційні купання у фонтанах міста та вигуки «Слава ВДВ!» ніхто не відміняв.

Ярослава Федораш
Фото автора.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую